tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ξεμπλοκάρει επιτέλους ο πολύπαθος δρόμος «Παραλογγοί – Τριπόταμα» στη Γορτυνία;

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ξεμπλοκάρει επιτέλους ο πολύπαθος δρόμος «Παραλογγοί – Τριπόταμα» στη Γορτυνία;


Ενημέρωση για το έργο «δρόμος από διασταύρωση προς Βούτση – Βελημάχι – Καρδαρίτσι – Παραλογγοί – Τριπόταμα, τμήμα Παραλογγοί – Τριπόταμα» έκανε σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο, ο Πέτρος Τατούλης.
Μίλησε για ένα πολύπαθο δρόμο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «γεφύρι της Άρτας» που ταλαιπωρεί εδώ και 20 χρόνια, μία πολύ δύσκολη περιοχή της Αρκαδίας. Ανακοίνωσε ότι ...
δόθηκαν οδηγίες να διευθετηθεί το πρόβλημα με την προηγούμενη εργολαβία, και το έργο να συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ, κατά προτεραιότητα, για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο.
Οι διαδικασίες είπε ότι θα είναι πολύ σύντομες, ήδη μέχρι το τέλος της εβδομάδα θ υποβληθεί ο φάκελος στη διαχειριστική αρχή, θα δοθεί η ένταξη του έργο στο ΕΣΠΑ, σε σύντομο χρονικό διάστημα και αμέσως μετά υα προκηρυχτεί η διαγωνιστική διαδικασία για να βρεθεί νέος ανάδοχος για να υλοποιηθεί το έργο.
Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, έχει αναμορφωθεί στα καινούργια δεδομένα, για να το απαλείψει, από τις δυσκολίες της προηγούμενης μελέτης έχει περιβαλλοντική αδειοδότησης, ο προϋπολογισμός περίπου 2.100.000 €.
Ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι οφείλουμε κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανατάξουμε την περιοχή και συμφώνησε με το έργο.
Συμφώνησε με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ τόσο ο Θανάσης Πετράκος, όσο και ο Λάμπρος Μπούκλης.
Διαφώνησε με τον τρόπο που γίνονται τα δημόσια έργα ο Νίκος Γόντικας και καταψήφισε το θέμα.
«Ήμουν νιος και γέρασα με αυτό το έργο», είπε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος και ζήτησε από τη διοίκηση της περιφέρειας να «τρέξει» τις διαδικασίες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Επίσης, είπε ότι περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το στρατηγικό πλάνο για τη Γορτυνία και ζήτησε να γίνει ενημέρωση για το θέμα αυτό, σε επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Να υπάρξει πρόβλεψη στα προβλήματα που υπήρξαν με τη χάραξη του δρόμου, ζήτησε ο Κώστας Μανδρώνης.
blogger hit counter