tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Φώτης Χατζημιχάλης (όπως το είχαμε γράψει...)

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Φώτης Χατζημιχάλης (όπως το είχαμε γράψει...)

Ο Υπουργός Εσωτερικών όρισε επιτέλους νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που δεν είναι άλλος από τον τέως Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Φώτη Χατζημιχάλη. Γράφαμε στις 2/12/2009: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...
Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο Φώτης Χατζημιχάλης θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα διαδεχθεί τον Νίκο Αγγελόπουλο ο οποίος εδώ κι ένα μήνα περίπου έχει φύγει από τη θέση του.

Ο Φ. Χατζημιχάλης είναι ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχει ενταχθεί το 1975. Στο βιογραφικό του ξεχωρίζει ότι από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Επίσης, έχει διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1993. Επανεξελέγη το 1996 και το 2000.
Σε επαγγελματικό επίπεδο, εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993. Ένα στοιχείο το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ευρύ κοινό είναι ότι από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο.
Είναι μόλις 52 ετών και γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας, ενώ σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δηλώνει υπερήφανος που οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ από πολύ μικρός (18 ετών) και προσθέτει ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα το ότι ένιωσα την αγάπη και την εμπιστοσύνη του Ανδρέα Παπανδρέου όταν υπήρξα Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου υπό την προεδρία του. Είχα την τύχη, σε μικρή ηλικία, να ζήσω από κοντά και να διδαχθώ πολλά από αυτόν τον μεγάλο ηγέτη.»
Επίσης, θεωρεί ότι είναι τιμή για εκείνον που υπηρέτησε ως υφυπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Kώστα Σημίτη, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια και για τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος τονίζει ότι του ανέθεσε την ευθύνη για την διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Αγροτική Πολιτική.
Αυτός είναι ο Φώτης Χατζημιχάλης για τον οποίο τις επόμενες ημέρες θα γράψουμε περισσότερα. Αυτό πάντως το οποίο έχει σημασία ότι –όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- έχει και ο ίδιος ενημερωθεί ότι θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κι αυτό το οποίο απομένει είναι να μπουν οι τελικές υπογραφές σε αυτή την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter